Dataintrång hos Loopia

WeSafe Nyheter

Igår blev Loopia hackat. Loopia är ett företag som hanterar hemsidor, domäner och dns inställningar för många företag och därför vill vi göra er uppmärksamma på hur detta kan drabba er. Vi vet att många utav våra kunder använder Loopias tjänster.

I värsta fall kan detta innebära att er hemsida, epost och andra webbtjänster blir drabbade. Det är inte som det ser ut nu troligt att det sker, men om ni märker att något inte fungerar som det ska så kan det hänga ihop med Loopias intrång.

Loopia har som säkerhetsåtgärd ändrat både ert kundnummer och lösenord och ni som är drabbade har fått ett mail angående detta. Detta mail kommer från information@loopia.se. Det är viktigt att ni följer instruktionerna i mailet.

Loopia rekommenderar även att ni ska byta lösenord för andra tjänster där ni eventuellt använt er av samma lösenord/inloggninguppgifter. Som en extra säkerhetsåtgärd rekommenderar de att ni ska koppla ett bankid till er Loopia inloggning.

Om ni vet att ni är kunder till Loopia men inte fått ett mail från dem är det viktigt att ni kontaktar dem för vidare åtgärd. Behöver ni hjälp med detta kan ni antingen kontakta Loopia direkt:
https://www.loopia.se/support/

Eller hör av er till oss om ni behöver hjälp!