Microsoft 365 Backup

Pris: 39kr/månad och användare

Microsoft 365 Backup

Vi är många som jobbar i Microsoft 365 och dagligen nyttjar verktygen i OneDrive, SharePoint, Exchange och Teams. Produktiviteten i dessa plattformar är hög och vi samlar viktig information såsom resurser, dokument, e-postadresser och mycket mer. Men vet du vad som händer med all din information om olyckan är framme?

Detta får du med tjänsten Microsoft 365 Backup:

  • Snabb och smidig återställning av filer och dokument
  • Utökat skydd av er företagsdata mot virus och ransomware
  • Säkerhetskopiering tre gånger dagligen - kan även göras on-demand
  • Status över tjänsten för att säkerställa att den fungerar
  • On-och offboarding av nya användare

Förlorad data kan bli mycket kostsamt

Vi vet att förlorad data kan bli mycket kostsamt. Det kan gälla både yttre faktorer såsom virus och ransomware men även olyckliga användarmisstag. Som användare av Microsoft 365 har du en inbyggd standardbackup för att återta förlorade eller raderade objekt inom en tidsbegränsad period. 

Är du intresserad av att veta mer om Microsoft 365 Backup?

Hur ser den inbyggda standardfunktionen ut för de olika verktygen?

OneDrive/SharePoint

Raderade objekt från OneDrive och SharePoint landar i papperskorgen på webbplatsen och kan återställas av dig som hanterar kontot i 30 dagar som standard. Efter de 30 dagarna är det möjligt för en administratör från en andra papperskorg, webbplatssamlingens papperskorg att återskapa filerna. Även här är det tidsbestämt och sammanlagd tid för filer i de båda papperskorgarna är 93 dagar, därefter är det inte möjligt att återskapa några raderade filer.

Mail

Ett raderat mail ligger i papperskorgen 30 dagar och under denna tid kan du som användare själv ta tillbakadet. Skulle papperskorgen tömmas under dessa 30 dagar eller de 30 dagarna är passerade kan endast en administratör återskapa mailen inom 14 dagar, det går även att ändra inställningen till 30 dagar.

Teams

Kalendern och dina meddelande som finns i Teams lagras i Exchange Online, medans kanaler och filer lagras i SharePoint online. Raderas en hel grupp går den enkelt att återställa med hjälp av administratören i 30 dagar. Kanaler som du själv är ägare till kan återställas inom 21 dagar.

Behöver du en tredjepartstjänst för utökad backup?

En del företag anser att återställningsmöjligheterna inte räcker till för deras behov eller förekommer det regulatoriska krav som kräver att backuper lagras längre. Med vår tjänst Microsoft 365 Backup säkrar du viktiga dokument och filer, under den tid som passar dig och din organisation. Önskad tid för bevarande av Backup ställs in vid uppsättning. Vi erbjuder snabb och och enkel återläsning av era filer i OneDrive, SharePoint och Exchange. Både konfigurationen och återställningen är processer som går snabbt och smidigt. När konfigurationen är klar sker en automatisk säkerhetskopiering tre gånger om dagen för att säkerställa att inga filer eller mappar går förlorade. Vi säkerställer att tjänsten är aktiv och fungerar så ni kan känna er trygga med en säker IT-investering i organisationen.

Läs mer om våra andra relaterade tjänster

Det nya arbetslivet kräver ett allt större utbud av enheter och appar för att upprätthålla produktiviteten. Den ökade användning av mobila enheter i kombination med att den privata och arbetsrelaterade sfären alltmer smälter samman, innebär att din organisations informationstillgångar exponeras på helt nya sätt.

Med vårt erbjudande Microsoft 365 som tjänst får du verktygen, processen och strukturen du behöver för att optimera användningen av Microsoft 365 plattformen. Vi mäter och analyserar er organisations användning av plattformen och hur de olika delarna är konfigurerade.

Vi har sedan starten specialiserat oss på Microsofts molntjänster och hur tjänsterna kan ta IT från att vara stödfunktion, till att bli en central roll i affärsutvecklingen. Vår tydliga fokusering och specialisering har gett oss viktiga erfarenheter och spetskompetens på området.

Med vårt fastprisavtal behöver du inte tänka på intern utbildning och fortbildning av konsulter, du får istället tillgång till vår samlade kompetens med experter inom varje fält.

Vill du veta hur vi kan hjälpa ditt företag med Microsoft 365 Backup? Hör av dig så berättar vi mer!

Mer om Microsoft 365 från inspirationsportalen

Så här håller du din Microsoft 365-miljö grön och skön

Evergreen IT handlar om att hålla sin IT-plattform i trim med kontinuerliga uppdateringar och förbättringar. Idag har det blivit en förutsättning för upprätthålla säkerhet, produktivitet och efterlevnad. Men trots att Microsoft 365 bokstavligen är byggd för Evergreen IT och datadrivna arbetssätt, utnyttjar många bara en…

Läs mer

Evergreen IT håller din molnplattform i trim

Våra nya arbetssätt och minst sagt snabbföränderliga värld är en utmaning för IT-miljön. Den behöver ständig utvecklas för att ditt företag inte ska falla offer för nya digitala säkerhetshot och tappa produktivitet. Evergreen IT är ett sätt att möta den här utmaningen och utnyttja potentialen…

Läs mer

Ta ditt ledningssystem från teori till praktik med Microsoft 365

Ledningssystemet är ett ovärderligt verktyg för att konkretisera processer och säkra kvaliteten i verksamheten. Tyvärr är det alldeles för ofta en outnyttjad resurs. Genom att bygga ett skräddarsytt ledningssystem med hjälp av olika funktioner i Microsoft 365 kan du gå från teori till praktik och...

Läs mer
newsletters

Inspiration och kunskap direkt till din inbox

Signa upp dig för vårt månatliga inspirationsbrev som ger dig tips, insikter och råd om nya arbetssätt, processer, säkerhet kopplat till Microsoft 365, Azure och verktyg i Microsofts molnplattform.