Microsoft 365 Backup

Pris: 39 kr/månad och användare

Microsoft 365 Backup

Vi är många som jobbar i Microsoft 365 och dagligen nyttjar verktygen i OneDrive, SharePoint, Exchange och Teams. Produktiviteten i dessa plattformar är hög och vi samlar viktig information såsom resurser, dokument, e-postadresser och mycket mer. Men vet du vad som händer med all din information om olyckan är framme?

Detta får du med tjänsten Microsoft 365 Backup:

  • Snabb och smidig återställning av filer och dokument
  • Utökat skydd av er företagsdata mot virus och ransomware
  • Säkerhetskopiering tre gånger dagligen - kan även göras on-demand
  • Status över tjänsten för att säkerställa att den fungerar
  • On-och offboarding av nya användare

Förlorad data kan bli mycket kostsamt

Vi vet att förlorad data kan bli mycket kostsamt. Det kan gälla både yttre faktorer såsom virus och ransomware men även olyckliga användarmisstag. Som användare av Microsoft 365 har du en inbyggd standardbackup för att återta förlorade eller raderade objekt inom en tidsbegränsad period. 

Är du intresserad av att veta mer om Microsoft 365 Backup?

Hur ser den inbyggda standardfunktionen ut för de olika verktygen?

OneDrive/SharePoint

Raderade objekt från OneDrive och SharePoint landar i papperskorgen på webbplatsen och kan återställas av dig som hanterar kontot i 30 dagar som standard. Efter de 30 dagarna är det möjligt för en administratör från en andra papperskorg, webbplatssamlingens papperskorg att återskapa filerna. Även här är det tidsbestämt och sammanlagd tid för filer i de båda papperskorgarna är 93 dagar, därefter är det inte möjligt att återskapa några raderade filer.

Mail

Ett raderat mail ligger i papperskorgen 30 dagar och under denna tid kan du som användare själv ta tillbakadet. Skulle papperskorgen tömmas under dessa 30 dagar eller de 30 dagarna är passerade kan endast en administratör återskapa mailen inom 14 dagar, det går även att ändra inställningen till 30 dagar.

Teams

Kalendern och dina meddelande som finns i Teams lagras i Exchange Online, medans kanaler och filer lagras i SharePoint online. Raderas en hel grupp går den enkelt att återställa med hjälp av administratören i 30 dagar. Kanaler som du själv är ägare till kan återställas inom 21 dagar.

Behöver du en tredjepartstjänst för utökad backup?

En del företag anser att återställningsmöjligheterna inte räcker till för deras behov eller förekommer det regulatoriska krav som kräver att backuper lagras längre. Med vår tjänst Microsoft 365 Backup säkrar du viktiga dokument och filer, under den tid som passar dig och din organisation. Önskad tid för bevarande av Backup ställs in vid uppsättning. Vi erbjuder snabb och och enkel återläsning av era filer i OneDrive, SharePoint och Exchange. Både konfigurationen och återställningen är processer som går snabbt och smidigt. När konfigurationen är klar sker en automatisk säkerhetskopiering tre gånger om dagen för att säkerställa att inga filer eller mappar går förlorade. Vi säkerställer att tjänsten är aktiv och fungerar så ni kan känna er trygga med en säker IT-investering i organisationen.

Läs mer om våra andra relaterade tjänster

Det nya arbetslivet kräver ett allt större utbud av enheter och appar för att upprätthålla produktiviteten. Den ökade användning av mobila enheter i kombination med att den privata och arbetsrelaterade sfären alltmer smälter samman, innebär att din organisations informationstillgångar exponeras på helt nya sätt.

Med vårt erbjudande Microsoft 365 som tjänst får du verktygen, processen och strukturen du behöver för att optimera användningen av Microsoft 365 plattformen. Vi mäter och analyserar er organisations användning av plattformen och hur de olika delarna är konfigurerade.

Vi har sedan starten specialiserat oss på Microsofts molntjänster och hur tjänsterna kan ta IT från att vara stödfunktion, till att bli en central roll i affärsutvecklingen. Vår tydliga fokusering och specialisering har gett oss viktiga erfarenheter och spetskompetens på området.

Med vårt fastprisavtal behöver du inte tänka på intern utbildning och fortbildning av konsulter, du får istället tillgång till vår samlade kompetens med experter inom varje fält.

Vill du veta hur vi kan hjälpa ditt företag med Microsoft 365 Backup? Hör av dig så berättar vi mer!

Mer om Microsoft 365 från inspirationsportalen

Beställ hårdvara av WeSafe för en smidigare IT-hantering

Att beställa hårdvara av oss innebär att du får tillgång till en rad fördelar som gör din IT-hantering smidigare, mer effektiv och kostnadseffektiv. Vi erbjuder en portal där du kan beställa från ett stort utbud av produkter från Sveriges största distributörer. Detta ger dig möjlighet…

Läs mer

Varför är Viva Insights viktigt för företag?

I dagens snabbrörliga affärsvärld är insikter och data avgörande för att driva ditt företaget framåt. Utan tillgång till rätt information kan företaget hamna på efterkälken och gå miste om viktiga möjligheter. I denna artikel ska vi utforska varför Viva Insights är så viktigt för företag...

Läs mer

Migrera till molnet – så kan molntjänster hjälpa ditt företag

Molntjänster har blivit allt mer efterfrågade bland företag i olika branscher. Företag som vill ha en konkurrensfördel har börjat omvandla sin IT-infrastruktur för att utnyttja fördelarna med molnet. Men, trots att många företag använder molnbaserade tjänster, är det fortfarande vanligt att de inte använder molnet…

Läs mer
newsletters

Inspiration och kunskap direkt till din inbox

Signa upp dig för vårt månatliga inspirationsbrev som ger dig tips, insikter och råd om nya arbetssätt, processer, säkerhet kopplat till Microsoft 365, Azure och verktyg i Microsofts molnplattform.