Stream Classic övergår till Stream på SharePoint

Microsoft förbereder sig nu för att pensionera Stream Classic som en del av företagets ständiga strävan att förbättra och effektivisera videohantering inom Microsoft 365. Beräkningarna pekar på att Classic versionen kommer att vara helt avvecklad i april 2024. Men oroa dig inte, Stream fortsätter att vara ditt verktyg inom Microsoft 365 för att lagra, hantera och spela upp videor – men blir nu ännu bättre med integration i SharePoint.

 

Stream på SharePoint är en intelligent verktyg för videor som ingår i Microsoft 365. Det gör att du kan spela in, ladda upp, dela och hantera video på samma sätt som med andra filer. På så sätt kommer dina videor att vara precis som alla andra dokument. Denna plattform integreras sömlöst med appar i Microsoft 365, så att du får samma upplevelse oavsett var du lägger till eller interagerar med dina videor.

 

 

Här är en snabb titt på de några av de nya funktioner i Stream på SharePoint som inte finns i Stream Classic:

 

  • Hantera och dela videor lika enkelt som andra filer inom Teams, SharePoint och OneDrive.
  • Justera metadata, miniatyrbild, transkript och undertexter för videor.
  • Sök efter videor utifrån innehåll, titel eller beskrivning i hela Microsoft 365 eller med Microsoft Search i Bing.
  • Få en personlig centrerad startplats för att enkelt upptäcka, visa, skapa eller redigera videor inom SharePoint, OneDrive och Teams.
  • Dra nytta av kameran som har nya funktioner för att lägga till filter, text eller bilder på dina inspelningar. Du kan även enkelt ändra bakgrund eller använda din skärm som bakgrund under presentationer.
  • Dessutom erbjuder Stream på SharePoint fler möjligheter att analysera dina videor, såsom insikter om trender, besöksstatistik och mycket mer.

 

Viktiga datum

 

15 oktober 2023 – Användare kan inte längre komma åt eller använda Stream Classic. Dock kan administratörer skjuta upp denna förändring.

 

15 april 2024 – Stream Classic är helt pensionerad och automatiskt inaktiverad.

– Användare och administratörer kan inte längre komma åt eller använda Stream Classic.

– Samt att allt kvarvarande innehåll i Stream Classic som inte migrerats kommer att börja raderas.

 

15 februari 2025 – Länkar och inbäddningskoder för Stream Classic kommer inte längre att omdirigera till de migrerade videorna i OneDrive och SharePoint.

 

 

Vi är här för att hjälpa er på resan, från att migrera till Stream på SharePoint till att ge er support och utbildning i en mer kollaborativ och produktiv användning av nya Stream. Kontakta oss så berättar vi mer!

Robert Veberg
Robert Veberg

Technical Lead - Microsoft Modern Workplace

040-626 75 81robertveberg@wesafe.se

Inspiration och kunskap direkt till din inbox

Signa upp dig för vårt månatliga inspirationsbrev som ger dig tips, insikter och råd om nya arbetssätt, processer och säkerhet kopplat till Microsoft 365, Azure och olika verktyg i Microsofts molnplattform.

Webinar

Microsoft Teams - Användarutbildning

Microsoft Teams – Användarutbildning

För dig som är ny i Teams och vill nyttja verktygen så effektivt som möjligt

Läs mer

Är du intresserad av andra bloggartiklar som handlar om Produktivitet?

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa ditt företag i övergången till Stream på SharePoint? Hör av dig så berättar vi mer!