Enklare än du tror att förenkla ditt arbete med egna appar

Microsoft Power Platform handlar som namnet antyder om makt. Det vill säga närmare bestämt om att du som vanlig användare kan ta makten över dina IT-verktyg. Plattformen innehåller bland annat Power Apps och Power Automate. På så sätt kan du med hjälp av dem skapa egna appar som digitaliserar, automatiserar och förenklar vanliga arbetsflöden.

Utan att vara beroende av IT-avdelningenför det är faktiskt så enkelt.

Och inte nog med det: Power Platform ingår redan i ditt företags Microsoft 365-abonnemang.

Enklare och kraftfullare än du tror

Om det här känns nytt är du i gott sällskap. IT-leverantörer talar i allmänhet ogärna om möjligheter och fördelarna med Microsoft Power Platform.

De brukar inte heller vara alltför ivriga att berätta att det inte är så svårt att skapa och använda appar och automatisera arbetsflöden själv som du kanske tror. Det är något av en välbevarad hemlighet.

Men faktum är att potentialen i form av tidsbesparingar, bättre använd kompetens och färre fel är större än de flesta har en aning om.

Microsoft Power Apps består av en uppsättning appar, tjänster, connectorer och en dataplattform. Det är som en låda med digitalt lego som du snabbt kan använda till att bygga appar som stöder dina arbetsprocesser. Apparna kan enkelt kopplas till flesta befintliga datakällor. Så som SharePoint, Excel, Microsoft 365, Microsoft Dynamics 365 eller en SQL-server. Sen kan du dela dem med medarbetare via mobiler och datorer så att alla har tillgång till samma information. Supereffektivt!

Utbudet av färdiga mallar är stort och möjligheterna många. Det kan vara lite svårt att orientera sig i början, men du kommer snart att lära dig.

Här är fem exempel på Power Apps du enkelt kan använda själv för att underlätta ditt arbete.

Fem appar som är enkla att testa

 • Spara formulärdata i en databas

När ett formulär har fyllts i via Microsoft Forms, sparas svaren i en datalista i SharePoint. All ifylld data, till exempel i en undersökning eller ansökningsprocess, samlas in automatiskt. Sen kommer du lätt åt den på ett och samma ställe.

 • Godkännandeprocess för dokument

Du väljer mellan en mängd olika godkännandeprocesser, till exempel skicka en SharePoint-sida, dokument eller ett ifyllt formulär för godkännande.  När en fil har skickats, sänds en förfrågan om godkännande till en användare du har valt, och när den godkänts flyttas filen till en annan mapp som du specificerat.

 • Spara e-postbilagor i en mapp på OneDrive

Bilagor som skickas med e-post till din inkorg sparas automatiskt i en mapp i OneDrive, där du enkelt att kommer åt dem, eller i Dropbox om du föredrar det. På så sätt behöver du aldrig lägga en massa tid på att leta efter dokument i floden av e-post.

 • Introducera ny Teamsmedlem

När du lägger till ny medlem i ett team på Teams hämtas automatiskt personuppgifter, titel, roll, avdelning och annan information om användaren. Sen skickas det ut som ett meddelande som introducerar den nye medlemmen för de andra i teamet.

 • Notifiering av e-post

Få en pushnotifiering när du får ett mejl från chefen eller en prioriterad kund. Enkelt – men värdefullt om du får lika mycket e-post som jag.

Så här kommer du igång

Du kan skapa en Power App på tre sätt:

 • genom att utgå från en färdig mall
 • genom att utgå från en datakälla
 • genom att bygga den från grunden

Är du nybörjare kan det vara enklast att börja med att välja en färdig mall i Power Apps Studio och anpassa den till dina behov. Du guidas steg för steg och lär dig snart hur det går till att skapa appar som stöder en process. Du kan koppla Power Apps till en datakälla och sen visa, ändra, ta bort och skapa dina dataposter i appen.

Så här kan du börja:

 • Tänk igenom vilka tråkiga, repetitiva arbetsmoment du eller dina medarbetare lägger tid på under en arbetsvecka.
 • Tänk på all tid och energi du kan spara genom att automatisera dem med några knapptryckningar.
 • Låt kreativiteten flöda.

 

Vad väntar du på?

 

Utforska mer om WeSafe Power Apps här!

 

Annica Tunster
Annica Tunster

Technical Lead - Power Platform

040 – 626 75 20annicatunster@wesafe.se

Inspiration och kunskap direkt till din inbox

Signa upp dig för vårt månatliga inspirationsbrev som ger dig tips, insikter och råd om nya arbetssätt, processer och säkerhet kopplat till Microsoft 365, Azure och olika verktyg i Microsofts molnplattform.

Webinar

Utveckla och automatisera med Microsoft Power Platform

Webinar – Utveckla och automatisera med Microsoft Power Platform

Få inblick och grundläggande förståelse för möjligheterna som finns med Microsoft Power Platform

Läs mer

Microsoft 365 Evergreen+

Microsoft 365 Evergreen+

Med Microsoft 365 Evergreen+ framtidssäkras din Microsoft 365 plattform samtidigt som vi höjer företagets effektivitet och produktivitet.

Läs mer

Är du intresserad av andra bloggartiklar som handlar om Modern Workplace?

Vill du veta mer om Power Platform och Power Apps? Hör av dig så berättar vi mer!